Securizarea companiei, Financial Forensics si Compliance

    Securizarea companiei are in vedere doua planuri generatoare de riscuri: planul intern si cel extern. Fiecare dintre planuri, in functie de domeniul de activitate al companiei, are particularitatile sale motiv pentru care nu exista vreun plan universal valabil de securizare a unei companii. Cu toate acestea, exista si un element comun care contribuie la o securitate exemplara a acestora si anume, informatia. Sa fii la curent cu riscurile si amenintarile din interior si exteriorul companiei este o conditie de baza pentru succesul fara echivoc pe acest palier.

   Situatiile care atenteaza la securitatea companiei, in afara cazurilor de neglijenta, au ca si element comun “ingeniozitatea umana”, iar daca exista situatii ce pot fi anticipate cu usurinta de un expert in securizarea companiilor – altele, foarte elaborate pot fi imposibil de prevazut.

  Daca in prima situatie e de ajuns sa existe planuri si proceduri de securitate pentru prevenirea unor probleme, in situatii noi de criza e nevoie de un plan si o echipa de raspuns rapid, care sa poata actiona proportional si in cunostinta de cauza pentru lichidarea cauzei si minimizarea efectelor acesteia.

   Furnizam departamentelor interne sau managementului companiei, cunoasterea necesara confirmarii sau infirmarii unor zvonuri sau suspiciuni. Aceasta documentare incepe in interiorul companiei prin activitatea desfasurata de catre departamentul intern iar pe plan extern, echipa noastra actioneaza cu rapiditate si profesionalism, respectand cele mai inalte standarde de confidentialitate, dat fiind faptul ca, in documentarea anumitor situatii sunt necesare investigatii si informatii din afara companiei sau chiar despre activitatea altor persoane sau companii, activitati pentru care angajatii departamentului compliance nu au nici resursele nici pregatirea necesara in a le obtine.